Etelä-Savo valmistautuu maakunta- ja sote-uudistukseen

Etelä-Savo valmistautuu edelläkävijänä maakunta- ja sote-uudistukseen – 4event Oy toteuttaa muutosvalmennuksen suunnitteluhankkeen

4event Oy voitti avoimen kilpailutuksen, jonka tavoitteena on suunnitella muutosvalmennus Etelä-Savon maakunnan noin 7000 työntekijän henkilöstölle. Hankkeen taustalla on valmistautuminen maakunta- ja soteuudistukseen. Uudistuksessa päätöksenteko ja eri organisaatioiden henkilöstö siirtyvät uuden maakuntaorganisaation alle. Muutos on mittava ja sen onnistuminen vaatii erinomaista uudistusten läpivientiä, työkulttuurin ja ajattelutapojen muutosta sekä inhimillistä johtamisotetta.

”Haluamme valmistautua tulevaan kuuntelemalla henkilöstöämme ja eri sidosryhmiä. Näin laajassa prosessissa tarvitaan sitouttamista muutokseen, eri näkökulmien huomioimista ja panostusta erinomaiseen johtamistyöhön läpi uuden organisaation”, Etelä-Savon maakunnan muutosjohtaja Pentti Mäkinen linjaa.

Muutoksessa työntekijöiden työtehtävät ja yksiköt saattavat vaihtua ja samaan aikaan oma työ ja asiakaspalvelu tulisi hoitaa laadukkaasti. Muutos vaikuttaa niin yksilö-, esimies-, johto-, organisaatio kuin maakuntatasolla.  

”Vaikka uudistuksen valmistelu on valtakunnan tasolla kesken, halusimme olla edelläkävijöitä muutoksen ennakoinnissa. Tämä on tällä hetkellä tärkeimpiä hankkeitamme”, Mäkinen taustoittaa.

“Suunnitteluhanke on ollut käynnissä pari kuukautta ja jo nyt meillä on runsaasti arvokasta tietoa koskien muutoksen tavoitteita, merkityksellisyyttä ja avainkohtia. Eri organisaatioiden jäsenet ovat laajasti mukana prosessissa. Uutena menetelmänä meillä on käytössä muutosvalmennuksen pilottiryhmät Virta ja Koski, joissa demotaan eri muutosvalmennuskeinoja rohkeasti.” 4event Oy:n hyvinvointiliiketoiminnan johtaja Antti Äikäs kuvailee sisältöä.

”Suunnitteluhanke toteutetaan koko henkilöstä, johtoa ja esimiehiä sitouttaen. Sen avulla laaditaan varsinainen muutosvalmennus noin 7000 työntekijälle vuosina 2019-2022. Mielestämme tämä on erinomainen tapa valmistautua tulevaan, tulipa maakunta- ja sote-uudistusta tai sitten ei”, hanketta vetävä henkilöstöasiantuntija Kati Nieminen iloitsee.

“Meillä on kokeneita työyhteisövalmennuksien ja johtamisen asiantuntijoita, jotka eivät pelkää isojakaan haasteita. Nyt kun tietoa on kertynyt, niin toki meitä kiinnostaa hankkeen löydöksien hyödyntäminen laajemmin valtakunnassa. Tarpeet ovat todennäköisesti hyvin samat myös muissa maakunnissa ja organisaatioissa.”, Äikäs päättää.

Lisätiedot:

Pentti Mäkinen, muutosjohtaja, Etelä-Savon maakuntaliitto, 050 500 2584, pentti.makinen@esavo.fi

Kati Nieminen, henkilöstöasiantuntija, Etelä-Savon maakunta- ja sote-uudistus, 040 663 9735, kati.nieminen@esavo.fi

Antti Äikäs, 4event Oy, hyvinvointiliiketoiminnan johtaja, 0207 291 865, antti.aikas@4event.fi

Etelä-Savon maakunta

Uuden Etelä-Savon kunnat ja kaupungit ovat Enonkoski, Hirvensalmi, Juva, Kangasniemi, Mikkeli, Mäntyharju, Pertunmaa, Pieksämäki, Puumala, Rantasalmi, Savonlinna ja Sulkava. Heinävesi siirtyy Pohjois-Karjalan maakuntaan ja Joroinen Pohjois-Savoon. Maakuntauudistus koskee noin 141 000 maakunnan asukasta ja noin 7 000 työntekijää.