TAKK aloitti monivuotisen henkilöstön hv-ohjelman

TAKK aloitti monivuotisen henkilöstön hyvinvointiohjelman sähköisellä työhyvinvointipäivällä   

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK kouluttaa osaajia tulevaisuuden töihin. Moninaisten ammattitutkintojen ja täydennyskoulutusten perustana on osaava henkilöstö, josta halutaan huolehtia myös poikkeustilanteessa.

”Henkilöstömme on ottanut tilanteen haltuun kiitettävästi. Tämä vaati meiltä lisäresursseja ja henkilöstön nopeaa reagointia. Opettajien hyvinvointi on meille liiketoiminnan edellytys ja olemme linjanneet strategiassa siihen monivuotiset panostukset. Olisi tuntunut kohtuuttomalta olla tekemättä mitään tilanteessa, jossa voimavarat ovat muutenkin koetuksella.”, taustoittaa TAKKin rehtori Teppo Tapani tilannetta.

Sähköisen työhyvinvointipäivä ei ollut kuitenkaan yksittäinen temppu. Monivuotista yhteistyötä on valmisteltu taustalla ja aiemmin 4event ja TAKK ovat toteuttaneet koko henkilöstön Kehon Ikä – kartoituksen, esimiesten JobFit -arvioinnit ja koonneet kattavan yritystason yhteenvedon vallitsevasta työkykyjohtamisen tilannekuvasta. Konkreettisten tukitoimien tarkoitus oli käynnistyä tänä keväänä.

”Suunnitelmat menivät uusiksi. Henkilöstö on toivonut työkaluja omien voimavarojen tukemiseen ja niitä saimme uudessa tilanteessa sähköisestä työhyvinvointipäivästä. Vuorovaikutukselliset asiantuntijapuheenvuorot toimivat erittäin hyvin. Olemme tykänneet 4eventin tavoitteellisesta, mutta sallivasta suhtautumisesta hyvinvointiin.”, toteaa TAKK:n hallintojohtaja Maria-Liisa Korolainen.  

Tampereen Aikuiskoulutuskeskuksen sähköinen työhyvinvointipäivä koostui seuraavista sisällöistä: 12 matkakohdetta vireyteen Antti Äikäs, Hyvinvointivisa Nico Saukkonen, Maittavat kotieväät Hanna Partanen, Live-musavisa by Vallu Lukka, Voimavarat etätyössä Emilia Kujala.

Päivän toteutustapa oli täysin uniikki maailmassa ja poikkeava perinteisistä webinaareista. Sähköisessä työhyvinvointipäivässä yhdistyi Live Studio, Live asiantuntijavieraat, monikanavainen ja laiteriippumaton web-osallistuminen, organisaatiolle jäävät ääni- ja kuvatallenteet ja vuorovaikutteinen osallistuminen Live-lähetykseen omalta kotitoimistolta.


4event pähkinänkuoressa:

4event on valtakunnallinen asiantuntijayritys, jolla on markkinoiden laajin ennaltaehkäisevä 365 palvelukonsepti. Työkykyjohtaminen, esimies- ja työyhteisövalmennukset ja henkilöstölle tarjottavat palvelut muodostavat eheän kokonaisuuden, josta löytyy ratkaisuja myös vallitsevaan tilanteeseen.


TAKK pähkinänkuoressa:

Tampereen Aikuiskoulutuskeskus TAKK on monialainen ammatillinen kouluttaja ja työelämän kehittäjä. Vuosittain TAKKissa opiskelee yli 12 000 aikuista ja henkilöstöä on n. 220. Yrityksille ja organisaatioille on tarjolla joustavat ja yksilölliset henkilöstön osaamisen ja liiketoiminnan kehittämisen palvelut. TAKKia ylläpitää Tampereen Aikuiskoulutussäätiö sr. www.takk.fi