Team Rynkeby Tampereen elämyksellinen treenipäivä Aulangolla

Viime kesänä se tuntui aivan loistavalta ajatukselta; mitäpä jos lähtisi mukaan Team Rynkebyhyn, ottaisi tavoitteekseen opetella maantiepyöräilyä ja polkea tulevana kesänä Pariisiin.  Siinä vaiheessa en tainnut kuitenkaan ihan ymmärtää millaiseen urakkaan olin lähtemässä – päämäärähän tarkoittaa sitä, että pitää harjoitella tavoitteellisesti. Itsensä on väännettävä lenkille, vaikka taivaalta tulisi mitä, lämpötila heiluisi yksinumeroisissa lukemissa ja tekisi mieli vajota sohvan nurkkaan kirjaa lukemaan.  

Aikamoinen ponnistus liikkujalle, jonka motto tähän saakka on ollut, että tehdään sitä mikä milloinkin tuntuu kivalta. Yleensä tuota kivaa on aina löytynyt joka viikolle useamman tunnin edestä, mutta ei sentään 10-15 tuntia, mikä tuntuu olevan normaali määrä harjoitustunteja näin keväällä. Toisaalta niistä tunneista on ollut hyötyä - virtaa riittää niin töissä kuin kotona normaalia enemmän.

Team Rynkeby on paljon muutakin kuin vain pyöräilyä. Ennen kaikkea se on hyväntekeväisyystapahtuma, jonka tuotto menee lyhentämättömänä syöpää sairastaville lapsille ja nuorille, Suomessa Sylva ry:lle. Vuoden aikana huippuhetkiä onkin ollut saada yrityksiä mukaan tekemään hyvää sekä tilaisuudet, joissa olemme olleet tekemässä tiimiä ja Sylvan asiaa tunnetuksi.

Team Rynkeby on myös sosiaalinen tapahtuma. On hienoa huomata kuinka toisilleen tuntemattomat ihmiset muodostavat nopeasti toimivan tiimin, kun tehdään töitä yhteisten tavoitteiden eteen.  Kevään aikana tuo yhteen hiileen puhaltaminen on tarkoittanut muun muassa ryhmäajon opettelemista.  Kun ajetaan aivan edellä ajavan takarenkaassa kiinni ja takana on toinen samanlainen, on pystyttävä luottamaan itseensä ja ajokavereihinsa sataprosenttisesti. Olikin aivan huippujuttu, kun 4event ja Kylpylähotelli Rantasipi Aulanko tarjosivat Team Rynkeby Tampereelle mahdollisuuden viettää treenipäivää Aulangolla ja kasvattaa tuota luottamusta. 

Innokkaimmat tiimiläiset lähtivät pyörillä aamuvarhaisella Tampereelta kohti Hämeenlinnaa, mutta suurin osa tyytyi autokyytiin. Alkoihan päivä noin 80 km pitkällä yhteislenkillä, jonka aikana pääsimme treenaamaan ajomuodostelmiamme sekä ihastelemaan Aulangon ympäristön treenimaastoja. Mukavan mutkaiset ja vaihtelevat tiet siivittivät tiimin ennen kokemattomiin nopeuksiin ryhmäajossa. Mukana polkenut 4eventin hyvinvointivalmentaja Jukka Huovinen otti myös mainioita kuvia kurinalaisesta muodostelmastamme ja antoi vinkkejä ajoon.

Takaisin Aulangolle päästyämme meitä odotti pieni lisäyllätys. Nautimme palautuspalan Graniittilinnassa ja samalla 4eventin Tuomas Vuorio valotti meille Aulangon historiaa. Jälkikäteen jäi mietityttämään, että jos tornista ei ikinä ammuttu kunnialaukauksia kreivittärelle niin eikös keltainen pyöräilijäjoukkio olisi ne ansainnut, ainakin virtuaalisesti.

Sisällä 4event Areenalla olikin sitten edessä päivän odotetuin osuus - eikä turhaan. Jukka evästi meitä kuinka toimia, jotta Pariisin polkaisussa jaksaa päivästä toiseen. Kymmenen kohdan muistilistalta erityisesti mieleen jäi riittävä syöminen. Kaikki muutkin kohdat tulevat todella tarpeeseen, kun pinnistelemme viikon ajan kohti Riemukaarta. Opimme myös, että kun tiimikaverin pinnaa alkaa kiristää kannattaa hänet käskeä selälleen lattialle ja hieroa ’korvien takaa’ - kummasti alkaa kireämpikin pinna löystyä. On siinä Espoon ja Helsingin tiimeillä ihmettelemistä kun tamperelaiset pötköttelevät pitkin peltoja ja hotellien käytäviä nautinnollinen ilme kasvoillaan.

Päivä jatkui mukavissa tunnelmissa kylpylässä, ruokapatojen ääressä sekä tutustumalla hotellin historiaan. Saimme myös katsauksen kesäiseen reittiimme Tampereelta/Travemundesta Pariisiin. Kiitos vielä kertaalleen 4eventille, Kylpylähotelli Rantasipi Aulangolle sekä erityisesti Jukalle ja Tuomakselle loistavasta päivästä!

- Team Rynkeby Tampereen psta Kaisa