Yhdeksän hienoa vuotta - 4eventin ja Stora Enso Metsän työhyvinvointioh-jelma päättyy

4eventin ja Stora Enso Metsän monivuotinen työhyvinvointiohjelma päättyy

Tiedote 30.11.2018                           

4event Oy on toteuttanut Stora Enso Metsän työhyvinvointiohjelmaa vuodesta 2010. Ensi vuoden alusta lähtien puhaltavat kuitenkin uudet tuulet, kun 4event Oy:n rooli vastuullisena palveluntuottajana päättyy vuoden 2018 loppuun.

”Yhteistyön päättymiseen ei liity suurta dramatiikkaa. Samaan aikaan Stora Enso Metsässä vaihtuu työterveyshuollon palveluntuottaja ja henkilöstölle menee kokeiluun erilainen työhyvinvoinnin palvelumalli”, toteaa 4eventin toimitusjohtaja Jussi Voutilainen.

4eventin ja Stora Enso Metsän välinen yhteistyö on ollut kestoltaan poikkeuksellisen pitkä. Keskimääräisesti työhyvinvointihankkeet kestävät markkinoilla 1-3 vuotta, jonka jälkeen toimintamallia ja palveluntuottajaa vaihdetaan. 4event suunnitteli ja toteutti Stora Enso Metsälle yhdeksän vuoden aikana yhteensä 85 erillistä kohdennettua palvelua ympäri Suomen, koulutti yritykseen sisäisen valtakunnallisen pelintekijäverkoston ja oli rakentamassa tavoitteellista ennakoivaa työkykyjohtamisen mallia yhteistyössä yritysjohdon, eläkevakuutusyhtiön ja työterveyshuollon kanssa. Viimeisimpänä isona projektina oli yhdessä HR:n kanssa toteutettu yli 400 henkilön henkilöstö- ja työhyvinvointipäivä.

Kun yhteistyö alkoi, 4event toteutti yksittäisiä palveluita muutamille kymmenille henkilöille. Vuosien saatossa yhteistyö laajeni koskettamaan yli 100 toimipistettä ja kaikkia henkilöstöryhmiä, mukaan lukien vuorotyötä tekevät tehdaspaikkakuntien terminaalit. Ohjelma tavoitti työntekijät laajasti, sillä yli 780 henkilöä osallistui palveluihin vuosien saatossa ja 476 heistä teki elämäntapamuutoksen. Stora Enso Metsän työhyvinvointiohjelmasta on myös tekeillä väitöstutkimus.

”Yhteistyö on ollut molemmin puolin tuloksekas ja Stora Enso Metsä on ollut meille sopivan vaativa kumppani. Kasvoimme yksittäisten palveluiden tuottajasta monivuotisten työhyvinvointiprosessien asiantuntijayritykseksi. Kiitämme antoisasta yhteistyöstä ja suuntaamme vapautuvat osaajaresurssimme nykyisiin asiakasyrityksiimme ja yhteistyökumppaneihimme”, Jussi linjaa.

Lisätiedot:

Jussi Voutilainen, toimitusjohtaja, 4event Oy, 0207 291 873

Maria Mikkonen, palvelujohtaja, 4event Oy, 0207 291 869